Fiecare femeie, fată, bărbat sau băiat a gătit măcar odată în viaţa lor, însă cît de gustoase le-au ieşit bucatele, ştie fiecare.

De ce oare toţi bărbaţii considera că locul femeilor e la bucătărie, cu cratiţa în mînă, cu şorţul şi cu boneta pe cap? Deoarece se consideră că bărbaţii aduc mai mulţi bani în casă!? Nu e corect, nu, acesta este doar un stereotip…

Ei, bine…  paradoxal este anume faptul că cei mai faimoşi bucătari rămîn a fi BĂRBAŢII, deaorece orice restaurant vestit, francez, chinez, italian… are ca bucătar- şef tot un bărbat . Desigur că multe femei nu doresc să accepte acest lucru, eu însă sînt de acord, întradevăr bărbaţii pot să gătească mai bine decît femeile. Mă gîndesc însă, ce calităţi superioare femeilor posedă bărbaţii de reuşesc să le domine în acest domeniu? Cum de reuşesc să fie mai buni decît femeile într-o activitate considerată a fi specifică sexului feminin?

 Un psiholog a afirmat că bărbaţii sînt mai organizaţi, mai meticuloşi, atenţi, serioşi, gurmazi şi pedanţi de aceea bucatele sînt cu mult mai gustoase. Ei gătesc cu mai multă dragoste, încet, ducînd cont de fiecare ingredient pe care îl pun în bucate. Interesant însă este faptul că chiar dacă soţul este un faimos bucătar, tot soţia îşi petrece mai mult timp la bucătărie.

Astfel, conform unui sondaj, realizat în camin, 91% din persoanele chestionate, (atît fete, cît şi băieţi) au fost de acord, că bărbaţii sînt bucătari mai buni decît femeile, din simplu motiv că aceştia gătesc cu mai multă dragoste,alţii cred că au fantezia mai bogată,ori că aceştia se inspiră de la femei…, iar 9% – sînt pentru femei,argumentînd prin faptul:” totuşi este o îndeletnicire specifica lor”.

Un maiestru bucătar de la „Cireasa de pe Tort”, Horia Vîrlan, a declarat că bărbaţii nu sînt cei mai buni bucătari, sînt doar mai mulţi, pentru că de-a lungul timpului aceştia au lucrat ca profesionişti în a gătitului, pe la curţile regale, sau ale celor cu „stare”, iar soţiile acestora, ca şi celelante aveau grijă de treburile gospodăreşti, deci nu au putut să-şi demonstreze calităţile culinare decît în mediul casnic.

Fetelor! haideţi să fim de acord că intradevar bărbaţii sînt mai buni bucătari decît noi , şi ce? Chiar mă bucur că o să poată şi ei să ne mai facă cîte o surpriză plăcută, pregatindu-ne din cînd în cînd cîte ceva gustos. De fapt acesta este şi secretul lor, pregătesc mai rar, dar şi cînd gătesc, depun toata dragostea, străduinţa chiar şi toata inima dacă este nevoie. Principalul e să acceptăm  situaţia şi să nu ne supărăm căci aceasta este realitatea…

Reclame