Moda chiar de mici copii am auzit acest cuvînt, la televiziune, la radio, sau în expresia spusă de mai marii noştri „Dacă aşa-i la modă”. Pe atunci poate că nici nu înţelegeam, însă adată cu trecerea timpului esenţa acestui cuvînt devine chiar o adevărată bătaie de cap. Grija de a-ţi crea un look este o preocupare relativ recentă. Nu cred că acum 50 de ani in urmă măcar a existat acest cuvînt. Desigur, dorinţa de a fi elegantă şi a arăta îngrijită,sofisticată,aparte, nu ţine cont de timp sau modă.
Acuma este o tendinţă de a te îmbrăca cît mai extravagant, cît mai deocheat, cît mai colorat, cît mai senzual…, iar motivul care credeţi că este? „Penrtu a fi la modă, pentru a nu fi ca toţi ceilanţi,a fi diferită, pentru a mă evidenţia, pentru că trbuie să mai faci cîte o schimbare în viaţa ta… „În acest caz nu-mi rămîne decît să-mi pun întrebarea ”oare chiar haina îl face pe om? Oare chiar schimbarea aceasta pe care o tot caută tinerii constă anume în schimbarea stilului vestimentar? ” totuşi nu văd eu nici o schimbare, haina nu-ţi poate schimba frumuseţea interioară, cunoştinţele, capacităţile, în esenţă rămîi aceeaşi persoană, indiferent de porţi o geacă de la cel mai faimos brand, sau de la un sinplu boutique.
De cele mai multe ori, ni se spune ca stilul personal e cel care conteaza. Că” a fi la moda „înseamnă, de fapt a fi în armonie cu tine şi că hainele doar subliniază acea stare de eleganţă şi graţie naturală. În realitate, deşi cu toate ne-am dori să obţinem aceasta naturaleţe prin mijloace la fel de naturale, nu reuşim. Astfel apelăm la cele mai la indemîna variante: tratamente de înfrumuseţare şi ţinute care să ne scoată din anonimat. Şi fie că le alegem din magazine necunoscute recomandate de către prietene sau de la cele mai renumite branduri, fie ca cedăm tendinţelor cu totul sau doar selectăm atent variante care să se potrivescă cu cine suntem.
Moda vine şi trece. Stilul însă ţi-l creezi de-a lungul timpului. Şi contează doar în masura în care te simţi bine, liberă, lejeră, nu ca o apariţie scoasă din cutie, plină de etichete scumpe şi care iţi iau ochii. Da, ne place să admirăm persoanele care reusesc asemene ţinute de la distanţă, dar am vrea oare să fim şi noi ca ele? Nu cred, cred că fiecare femeie care se simte bine doar în pielea ei, are ce arata şi îşi va găsi forma de expresie cea mai potrivită indiferent că o face prin stilul vestimentar sau cel personal. De la rochia neagră de seară din cel mai scump şi vestit brand la apariţia autentică şi originală pe scena propriei personalităţi, e un drum care ţine de firesc, natural, proaspăt. Şi cum frumuseţea stă în micile imperfecţiuni care ne sunt caracteristice, ce conteză e sa fii tu însăţi, în orice situaţie. Moda firescului nu va trece niciodată.

Anunțuri