De cîte ori ai fost nevoit să treci neregulamentar strada? Nici nu-ţi mai aminteşti, da? Fiecare încalcă această regulă de circulaţie, unii că se grăbesc alţii că aşa sau obişnuit,însă cu siguranţă nimeni nu s-a gîndit la faptul că o secundă poate schimba viaţa nu numai a sa , dar şi a celor din jur.
Este adevărat că de cele mai multe cazuri trecerile de pietoni nu sînt amplasate în la locurile potrivite, însă, oare sînt acestea motive bine întemeiate pentru care să-ţi pui viaţa în pericol? De cîte ori aţi fost martori la un accident rutier sau aţi fost chiar dvs. victima ? Să-ţi zezi moartea cu ochii, oare chiar de acesta este necesar pentru a înţelege că întradevăt merită să aştepţi, după cum spune şi un proverb popular” cu răbdarea treci şi marea, dar cu răul nici pîrăul”!
În fiecare minută pe glob are loc un accident, poate atît de mic, dar cu un impact atît de mare. Nu sînt puţine cazuri cînd trecătorul a fost lovit cu maşina chiar pe trecerea de pietoni, traversînd strada regulamentar, lăsînd în urmă o familie îndurerată , copii, părinţi, ori rămînînd cu handicap pe viaţă. Şi cine-i vinovat? Şoferul, că a fost neatent, pietonul , că poate nu sa asigurat destul de bine, sau ambulanţa că nu a venit la timp… şi chiar de gaseşti vinovatul, timpul înapoi nu-l poţi da, iar pedeapsa, oricît de crudă ar fi, nu mai întoarce omul la viaţă, plus la acesta rămîi cu o pată pe suflet şi conştiinţă pe tot restul vieţii.
Or de multe ori părinţii le fac cadouri frumoase, odraslelor lor, procurîndu-le permise de conducere, de cine ştie de unde (fiecare cu legăturile sale),iar de aici pînă la o gafă este doar un pas. Aceştia nu ştiu regulile de circulaţie, conduc maşina cum vor şi cum le place:se uită de trecerea pentru pietoni, se uită de semaforul care indică culoare roşie şi multe alte reguli de circulaţie…
În fine viaţa are prioritate, noi- pietonii, asiguraţi-vă cînd traversaţi strada, şi voi- şoferii aveţi grijă cum conduceţi, căci doar o secundă poate schimba viaţa nu numai a unui om, dar şi a celor din jur.

Anunțuri