Înalt de peste 20 de metri şi împodobit cu peste 6 mii de jucarii, ghirlande şi beculeţe, Pomul de Crăciun se bucură de o mulţime de vizitatori şi de foarte multe complimente.

Anul acesta inaugurarea Pomului de Crăciun are loc mai devreme ca niciodată. Astfel în prima zi de iarnă, de Ziua Unirii, are loc deschiderea sărbătorilor de iarna. Desigur că la ceremonie sînt prezenţi toţi cetăţenii doritori ai capitalei, şi la un aşa eveniment cum să nu ne onoreze cu prezenţa şi primarul oraşului Dorin Chirtoacă! Plus invitaţii de onoare: Cleopatra Stratan şi Dragoş Boboc, cu ajutorul cărora evenimentul are o importanţă mult mai mare!

„În acest an, avînd în vedere situaţia din Republica Moldova, lucrurile au luat o întorsătură radicală, si anume, sărbătorile de iarnă se vor începe de la 1 ianuarie, ca în Europa, iar dacă noi tindem să ajungem acolo, trebuie să ne obişnuim cu această ideie. Iar sărbătorile din acest an să fie primele care să ne permită să avem dispoziţia necesară pe tot anul”, a declarat primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Datorită faptului că ceremonia este dedicată locuitorilor capitalei, se vizează anume pe dorinţele cetăţenilor. Deoarece fiecare serbează festivităţile de iarnă în modul său: unii pe stil nou, alţii pe stil vechi.

„Am căutat să alegem o dată specială penrtu a nu supăra pe nimeni, sînt sărbători şi pe nou şi pe vechi. Avem sfîntul Nicolae pe 6 decembrie şi avem şi pe 19 un sfînt Nicolae. Cum să procedăm? În asemenea cazuri riscăm să ne confruntăm cu unele tipuri de persoane”a mai adăugat primarul Chişinăului.

Apoi brusc dispoziţia de sărbătoare este ridicată de către ansamblul DoReMi Show, şi dacă toţi invitaţii simt sărbătorile mai aproape de suflet, cum să nu dăm start sărbătorilor de iarna? Asfel în acest moment Cleopatra Stratan ne va fredona colindul magic pentru a-l determina pe Moş Crăciun să aprindă beculeţele pomului.

Alături de primarul capitalei, Cleopatra Stratan, a urat la toţi „sărbători fericite şi la multi ani”.

Iata că sau început sărbătorile şi colindătorii au venit: Crenguţa de Iederă, USM, conducător artistic Maria Iliuţ, ansamblul Mărţişor, veniţi de la trei festivaluri internaţionale cu locul I şi alţii.

„Îmi place mult bradul de anul acesta, este înalt şi frumos„ a declarat Aliona Bostan, elevă la L.T Gheorghe Asachi.

„Îmi pare ca bradul stă un pic pe-o parte, nuştiu, dacă era Voronin, cu siguranţă că avea să fie mai frumos ”, si-a expus părerea un vizitator al bradului, al carui nume nu a dorit să mi-l divulge.

E bine că anul acesta nu avem parte de conflicte „al cui brad e mai frumos, cine a furat bradul…”, vom intra în noul an cu pace, linişte si bucurie.

Reclame