Din multitudinile de probleme cu care se confrunta majoritatea doamnelor si domnisoarelor, cea mai dureroasa este alegerea parfumului. Acel parfum “al tau”, care te-ar reprezinta, te-ar completa in orice situatie, te-ar caracteriza din toate punctele de vedere. Nu e usor sa-l gasesti, deseori este necesar sa treaca ani, si tot parca nu este suficient, ceva nu ajunge, nu este menit pentru tine.
In cautarea parfumului ideal
Pentru inceput este necesar sa te determini ce miros iti place cu adevarat: fie mirosul unei flori, a unui fruct, diferite ierburi, a apei sau altele, acest detaliu te va ajuta sa gasesti ceea ce cauti. Sfatuiestete cu consultantul, acesta iti va propune un sir de arome. De tine depinde, deja, alegerea. Nu uita, trebuie sa duci cont de mai multe criterii, trasaturile personale cat si cele ale parfumului. Asadar, in primul rand vei mirosi parfumul pe carton, insa nu-l vei apropia prea aproape de nas. Vei face niste miscari lente, prin aer, astfel ca parfumul sa se amestece cu aerul, ca sa-l simti intr-o formula mai apropiata de cea pe care o va avea cand il vei purta zi de zi.
Plus la aceasta, trebuie sa stii ca orice orgamism are mirosul sau specific, de aceea la alegerea parfumului este necesar sa-l incerci pe piele, pulversezi in zona pulsului, asfel, in combinatie cu Ph-ul pieilii tale, poate avea un miros completamente diferit. Nu incerca mai mult de 6 parfumuri, astfel risti ca celulele tale olfactive sa nu mai simta nici un miros. In acest caz ai nevoie de cafea, pentru a-ti readuce la starea normala senzorii olfactivi. In cazul in care ti-a placut un parfum si vrei sa-l analizezi minutios, va trebui sa renunti la alte arome pentru acea zi. Profesionistele il vor aplica pe piele si vor iesi din boutique. In aceasta modalitate se poate urmari dezvoltarea aromei alese pe parcursul a intregei zile. Doar astfel se poate crea o parere obiectiva despre un parfum in combinatie cu pielea ta. Si desigur, vei atrage atentia la felul in care te vei simti, “purtand” acest parfum. Mirosul poate influenta emotiile si acest fapt e la fel de important la alegerea parfumului. Acesta trebuie sa aduca fericire!
Parfumul este menit sa-ti accentueze individualitatea ta, de aceea cauta un miros care ar reflecta nu numai trasaturile tale de caracter, dar si varsta. Astfel ca sunt unele parfumuri care emana tinerete si sexualitate indrazneata, iar altele – maturitate, senzualitate si eleganta. E important sa-ti alegi unul in conformitate cu varsta ta, daca nu „calendaristica”, atunci cea a sufletului.
Un alt element important este:” in ce anotimp vei folosi produsul?”. Vara, de obicei, se poarta ceva mai fresh, compusi florali, fructe plante, pe cand iarna sunt recomandabile mirosurile dulci. In anotimpul rece, cand suntem imbracati in pulovere, fulare şi mantouri, mirosul va ramane in toate aceste niveluri de haine si nu in piele sau in aerul de langa noi. Aceasta deoarece aerul cald contribuie la evaporarea parfumului, iar aerul rece creste puterea mirosului.
Cum “porti” un parfum
La aceasta categorie, opiniiile difera. Astfel, incat, unii sustin ca parfumul nu este o “uniforma” si nu merita sa porti acelasi parfum in fiecare zi, la diferite ocazii si la diferite tinute. Altii, insa considera ca parfumul este o caracteristica definitorie a unei persoane. Tu doar te apropii de usa, iar oamenii deja stiu ca tu intri (desigur, ca nu vorbesc de exagerarea cantitatii). Sau poti sa auzi fraze de genul “Ea a fost aici. Ii simt parfumul”. Decizia iti apartine, insa cat de des n-ai purta parfumul, e cazul sa-l faci sa “lucreze” in favoarea ta.
Vei aplica parfumul in punctele unde se poate simti pulsul, acestea fiind incheieturile mainilor, gatul, dosul genunchilor, etc. Astfel la fiecare pulsatie vei emana un miros placut. La fel poti aplica ceva picaturi in zone de transpiratie, intre sani, la ceafa, etc. Pentru a crea in jurul tau un camp de parfum, pulverizeaza-l in aer si intra in acest nor de vapori de parfum.
Tine minte! Nu trebuie sa expuni parfumul tau la temperaturi inalte, iar apa de toaleta şi eau de cologne ar fi bine sa fie pastrate chiar in frigider.

Reclame