În restul vieţii, care mi-a mai rămas, am să încerc să mă feresc de asemenea tipuri de persoane. L-am iubit deoarece el mă respecta, iar acum îl urăsc, deoarece el mă evită.
Aspectul său fizic provoaca o plăcere înşelătoare, chipul său luminos, senin asmeni unui răsărit de soare, îi oferă acea frumuseţe exterioară, care va trebui să treacă mult timp pentru a mi-o scoate din minte. Ochii decoraţi cu genele lungi, negre, arcuite, in care se oglinzeşte atîta ură şi trădare, iar sprincenele negre şi stufoase, îi crează o imagine atît de serioasă, iar în realitate este atît de amagitoare.
Pe buzele sale roşii, moi, subţiri, nu-i lipsea niciodată zîmbetul. Un băiat energic, dornic de viaţă, poate de aceea şi l-am iubit…
S-a născut pe pămînt ca şi noi toţi, pentru a crea ceva frumos: a sădi un copac, a săpa o fîntînă şi a construi o casă. Îşi bucură părinţii cu succesele nu prea mari pe care le are la facultate, îi respectă şi ceea ce-i mai important încearca să-i asculte.
Vorbeşte mult, dar coerent, accesibil, uneori şi fără sens, dar ştie să o facă frumos. Îi place să o facă pe părinte grijuliu, să ţină lecţii de morală: „de ce răspunzi aşa, de ce te-ai imbrăcat aşa subţire, de ce nu măninci dimineaţa…”.
Felul său de a fi: înalt, chipeş, îmi crea o siguranţă, protecţie, securitate, cînd eram alături de el. Adesea se îmbrăca la 4 ace, elegant, mereu mîndru, sigur pe sine, ca un adevărat ”leu” ce este, şi i se potriveşte de minune. Adoră să facă surprize plăcute, îmi oferea adesea flori, cadouri, dulciuri… ce mai , un băiat respectuos. De petreceri şi distracţii, nici nu mai vorbim, şi aici se decurca. Răbdător, înţelegător…ce să mai vorbim, avea o inimă de aur.
Da! A fost odată, acum sa schimbat, parcă e altul. Oare unde s-a risipit frumuseţea interioară de altă dată? Chiar s-a împrăştiat ca cenuşa pe vînt, sau poate nici nu a existat!
Este extraordinar de sigur de sine, nu-i place să-şi recunoască greşelile, chiar dacă le face des, este sigur că tot ce face este bun, corect, firesc. Este încăpătînat, încercă mereu să convingă interlocutorul, şi să-i impună părerea sa, chiar dacă aceasta nu este cea mai bună, iar cind vine vremea să-ţi ofere un ajutor, un sfat, o face cu cea mai mare plăcere, însă fară să-ţi dai seama aceasta nu este în favoarea ta, ci dimpotrivă, îi este si lui convenabil.
Multe amintiri frumoase avem, trăite împreună, ceea ce admir la el, este că luptă mereu penru a-şi atinge scopul, însă este regretabil faptul că, odată ce ai obţinut ce ţi-ai dorit să uiţi ceea ce ai lasat în urmă, de unde ai pornit, de cei care te-au susţinut sau poate ce ai iubit odată…
El era barbatul visurilor mele, el era idolul şi idealul meu, el simboliza dreptatea, adevărul, sinceritatea, dar acum dispreţul ura şi trădarea.
De ce el? Pentru că este UNIC. Deoarece l-am iubit, iar acum îl urăsc, DEOARECE INCERC SA-L UIT, VREAU SA-L UIT, DAR NU POT!

Reclame